banner_carno_bejli_kout.png
grafika-odhod-tcipot2.png

REKORDEN PRESTOP

Tio Cipot prestopil v Spezio

Otrok Mure se v najvišjem prestopu v klubski zgodovini seli v italijansko Serie A, kjer bo okrepil vrste Spezie.

Moška ekipa

četrtek, 19. januar 2023, 15.25

Tio Cipot je od malih nog odraščal z Muro in zrasel v nogometaša, na katerega smo ponosni. Tudi zato je slovo, ki je prišlo, po eni strani težko, po drugi pa razumljivo in pričakovano. Mlajši od bratov Cipot se v rekordnem prestopu seli v eno od petih najmočnejših lig na svetu, okrepil bo vrste italijanske Spezie. To je po šestih letih prvi prestop iz slovenske lige v Serie A.

Tio je produkt naše nogometne šole in je lahko v navdih vsem mladim nogometašem, ki se kalijo v mlajših selekcijah, obenem pa je dokaz, da se trdo delo in odrekanje lahko obrestuje. Za čarno-bejle je v članski konkurenci debitiral 19.7.2020 proti Aluminiju v 35. krogu PLT. Vse odtlej je šel njegov razvoj strmo navzgor in v letošnji sezoni je postal eden izmed nosilcev Mure ter reprezentance U21. Skupno je za Muro zbral 51 nastopov v vseh tekmovanjih.

Prestop Tia v Spezio je še eden izmed dokazov uresničevanja zastavljene strategije dela z mladimi, ki se v Muri izoblikujejo v nogometaše, ki so zanimivi klubom iz najmočnejših evropskih lig. V nasprotni smeri se v Fazanerijo seli črnogorski napadalec Ognjen Stijepović, ki je nazadnje kot posojen nogometaš Spezie igral v tretjeligašu Imolese, v preteklosti pa je bil tudi član Sampdorie, Alessandrie, Grosseta in Pistoiese.

Robert Kuzmič: »Tio se je v Muri razvil v odličnega nogometaša in še enkrat več potrdil našo strategijo in filozofijo, kjer dajemo velik poudarek delu z mladimi. Želimo si, da Tio ne bo edini, ki bo iz Mure prestopil v katero izmed lig peterice, ampak mu bodo s trdim delom in odrekanjem sledili tudi drugi. Na tem mestu se moram zahvaliti tudi Amirju Ružniću, ki je vseskozi pomagal pri razvoju nogometaša in kasneje tudi pri prestopu, kjer smo s skupnimi močmi prišli do te točke, kjer smo zdaj. Obenem bi se prav tako rad zahvalil Spezii za korektno sodelovanje tekom pogajanj. Poudariti je potrebno, da Tio Cipot postavlja nov mejnik v Muri. Rekordna odškodnina, ki znaša skoraj milijon evrov, bi lahko v prihodnje z bonusi tudi krepko presegla omenjeno številko. Za konec zahvala Tiotu, da je verjel v naš projekt, hvala za vse predstave v čarno-bejlon in srečno v nadaljnji karieri. Vrata Fazanerije pa mu bodo vedno odprta«.

Denis Rajbar: »Za Tia smo že od vsega začetka vedeli, da ima nekaj več. Nogometno tako ali tako, tudi glava, če se lahko tako izrazim, pa je bila na pravem mestu. Spomnim se, da ko sem ga poklical glede prestopa v Spezio, je bilo njegovo prvo vprašanje, če je klub dobil dovolj denarja, da bo lahko še stabilnejši in da bodo imeli njegovi soigralci plačo. S takšnim razmišljanjem me je res pozitivno presenetil. Veseli me, da je verjel v zgodbo, ki smo jo skupaj pisali, ob tem pa tudi zahvala Anteju Šimundži, da je začel njegov razvoj in Damirju Čontali, ki ga je nadaljeval in končal. Klubska vizija je takšna, da poskušamo sproducirati še več takšnih nogometašev, kot je Tio. Sloveniji smo pokazali, da se da proizvesti tudi nogometaše, ki prestopijo v eno izmed petih najboljših lig. Verjamem, da si bo Tio izboril mesto v ekipi in bo v prihodnosti tudi eden vidnejših članov slovenske reprezentance«.

Tio Cipot: »Muri bom večno hvaležen za vse. Z Muro sem rasel in odrasel ter se razvil v nogometaša, kakršen sem zdaj. Vse kar vem, sem se naučil v Muri, ki bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Fazanerija bo vedno moj drugi dom, jaz pa njen največji navijač. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, da so verjeli vame in najboljšim navijačem v Sloveniji, ki ste mi vedno stali ob strani. Navijaški skupini Black Gringos sporočam, da naj še naprej stojijo za ekipo, saj je njihova podpora največ, kar si lahko nogometaš želi«.

Tio, hvala za vse in srečno v nadaljevanju kariere!

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti