banner_carno_bejli_kout.png
Kak je inda_NK Ljubljana.jpg

KAK JE INDA FAJN BILOU ...

Zanimiv "tretji polčas" v Šiški

Kak je inda fajn bilou ... Zgodba o soočenju z Green Dragonsi in njihovem napadu izza hrbta na tekmi z AM Cosmos Ljubljana.

Klub

sreda, 2. december 2020, 17.08

Bil sem star 20 let. "Čundraš" in pa "grintaš", kot so nam govorili. Sicer se natančno ne spomnim leta, je pa bilo v sezoni 1992/1993, ko je bil v prvi ligi takratni ljubljanski klub AM COSMOS, ki je igral tekme na stadionu v Šiški (zdajšnji stadion NK Bravo).

Odpravili smo se na tekmo z dvema avtobusoma in to že veliko prej, kot je bilo to v že v navadi naše skupine, tako da smo na tekmo prišli že precej "zmantarani". Po poti seveda raznorazni postanki za WC, žejo, hrano… Na koncu pa še nenapovedana kontrola pred Ljubljano na vsem znanem kamnolomu. Sprva nismo hoteli zapustiti avtobusa, zato je prišlo do pregovarjanja s policijo, kar je trajalo kakšno slabo uro, zaradi česar smo skoraj zamudili tekmo.

Med preiskavo avtobusa niso našli ničesar, ker smo bakle dobro skrili. Celo šofera avtobusa sta imela vsak po eno baklo v jakni. Seveda je sledilo spremstvo do samega stadiona in kot vedno še varnostni pregled na vhodu. Na tribune nas je že veselo čakalo cca. 10 naših navijačev, ki so prispeli na tekmo v lastni režiji in pa zraven njih velika škatla v kateri so bili sendviči, pive in pa "paper show".

Kako se je tekma končala, se niti ne spomnim. Edino, kar dobro vem, je močno neurje v drugem polčasu in napad Green Dragonsov na nas. Za stadionom je potekal železniški tir in tam je bilo parkiranih nekaj vagonov. Naenkrat so začeli iz vagonov skakati Green Dragonsi, pobirati skalnato kamenje iz tal in jih metati v nas. Sprva sem pomislil, da "ide toča". Šele ko smo se zavedali, kaj se dogaja, smo začeli metati kamenje nazaj. Policija nekaj časa ni upala na tribune, saj je to trajalo zagotovo kakšnih 5 minut. Seveda so se potem spravili na nas s pendreki, kjer smo prejeli kar lepe "batine".  Komaj smo jim obrazložili, kaj se je zgodilo in jih prepričali, da so začeli loviti naše napadalce GD. Prizor je bil za nas vsekakor lep, ko smo gledali kako jih policija vlači iz vagonov in pretepa. Imeli smo dva ali tri poškodovane navijače, saj so dobili kamen v roko in glavo. Med drugim je kamen v hrbet zadel tudi vsem znanega Bruklina (včasih je imel bufet na igrišču), ki je imel gladko preko 100kg. Potem ko je dobil kamen v hrbet, se je obrnil in vprašal koleg: "Pa ka me dregaš".

Ko se je situacija umirila, smo na ograjo obesili transparente. M. je skočil čez ograjo, da obesi transparent, pri tem pa mu je iz hlač padla dimna boma. Ko jo je policaj hotel pobrati, jo je M. hitro vrgel naprej do A.-ja in tako smo si jo podajali, vse dokler eden izmed policistov ni "pošiknil" M.-ja, ki bi, če Š. Ne bi nastavil noge in preprečil najhujše, padel z glavo direktno na rob stopnice. Oba so nato vklenili in odvlekli s tribune.

Čez nekaj minut se ustavimo in slišim policista, ki vpraša: "Kam pa vidva?" Nakar se z M-jem obrneva in vidiva pokojnega F. in A., ki odgovorita: "Kama ide mali, ta ideva müva." Policst je odgovoril: "V redu." In tako so "popokali" še njiju. Prišli smo do marice, iz nje so skočili policisti in začudeno smo gledali, koga bodo zdaj odpeljali, glede na to, da so Green Dragonsi napadli nas. "Zmetali" so nas not. Sledilo je 45 minut zajebancije in smeha v marici. Pred koncem tekme pa še vrnuhec vsega, ko sta policista "tresnila" z vrati, zamajala marico in povedala: "Tako, vrnili smo se." Vsi smo popadali v smeh, kot če ne bi vedeli, kakšen je občutek ko se pelješ. Vsi smo bili izpuščeni in smo se vrnili z našo skupino domov. Čez nekaj dni so sledile položnice za kršenje javnega reda in miru ter sodniški stroški. Vse skupaj je naneslo takratnih 20.000 tolarjev.

Ostali so po tekmi naredili še "paper show" in prižgali bakle, ki smo jih imeli. Do nas so prišli tudi igralci, nas pozdravili in vprašali, kaj se je dogajalo med tekmo.

Bili smo mokri, blatni, tako da smo na poti domov na avtobusu sedeli kar v spodnjih hlačah in sušili svoj "gvant". Bila je tudi ena izmed redkih poti domov, kjer ni bilo veselo in živahno, saj nas je večina takoj zaspala.

Komentar člana GD D.K.

Uf. Lepi spomini. Moja prva tekma, ko sem bil zaprt in še v osnovni šoli. Napad na BG od zadaj. Nič kaj resnega, ampak policija nas polovi in zapre cca 16. Moj izgovor pred policajem "glej jaz nisem metal kamenja imam čiste roke" in mu pokažem roke, a roke čisto blatne. Seveda sledi šamar. Bolje kot danes, ko sledi 2 leti prepovedi in 800 eur. So me spustili in sem pešačil do doma vsaj uro. S parimi posamezniki iz nasprotnih vrst pa smo danes dobri frendi in jih lepo pozdravljam.

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti