banner_carno_bejli_kout.png
Čarno-bejle-Oštarije_Dalmatinka.png

ČARNO-BEJLE OŠTARIJE

Zorica Šadl: »Muraši so majstori iz Prekmurja«

Torek je nov dan za predstavitev čarno-bejle oštarije. Tokrat vam predstavljamo Kava bar Dalmatinka, kjer so aktivno spremljali tekme čarno-bejlih.

Klub

torek, 22. marec 2022, 13.40

Zorico Šadl je ljubezen iz rodne Dalmacije vodila v Prekmurje. Dalmatinci in Prekmurci imamo zagotovo veliko skupnega, vsekakor tudi precejšnjo ljubezen do nogometa. Zorico lahko najdemo v njenem Kava bar Dalmatinka v Rakičanu, glede na vse pa niti ne čudi, da se je odločila, da postanejo čarno-bejla gostilna. »Za to, da postanemo čarno-bejla gostilna smo se odločili zato, ker so med našimi zvestimi gosti navijači Mure in tudi nekdanji nogometaši Mure. Vsekakor nam je bilo v čast, da smo lahko postali čarno-bejla gostilna,« pravi Zorica.

Kava bar Dalmatinka obratuje že pet let, vseskozi pa so spremljali Murine tekme, tudi njen partner je velik navijač čarno-bejlih. Ko so dobili status čarno-bejle gostilne se je vse skupaj še povečalo. »V času koronavirusa smo imeli teraso polno zvestih navijačev, že pred tekmo je bilo veliko povpraševanja, če je možno rezervirati svoje mesto. Moram povedati, da sem izredno ponosna, ker smo bili na tretjem mestu po prodaji spominskih kart za tekmo brez gledalcev med Muro in Tabor Sežano. To nas je tudi malce presenetilo, ampak to je še en dokaz več, kakšno ljubezen ljudje v Prekmurju gojijo do svojega kluba,« pravi.

Mura ji je zlezla pod kožo

Zanjo vsi, ki jo poznajo, vedo, da je velika navijačica Hajduka, kar niti ne čudi, glede na to, da prihaja iz Dalmacije. »Zdaj sem že deset let v Prekmurju in Mura mi je zlezla pod kožo. Tudi sin je velik navijač Mure, trenira nogomet in skupaj z možem gremo na praktično vsako tekmo. Enostavno nisem imel izbire,« smeje razlaga Zorica. Kot dodaja, je Muro poznala že od prej, saj je za čarno-bejle igral tudi njen sovaščan Mate Eterović. »Sicer pa je v ekipi še vedno kar nekaj Dalmatincev, brez njih v Muri enostavno ne gre. Je pa res, da imajo Prekmurci, tako kot Dalmatinci, veliko srce in živijo za svoj klub,« še pove.

V Kava bar Dalmatinka sta poleg nje zaposleni še dve natakarici. Zaupala nam je, da gostje za njen lokal pravijo, da je to Dalmacija v srcu Prekmurja. »Tudi sama pravim, da smo gostilna s srcem, kjer se gostje počutijo domače in dobrodošlo. Tako, kot v Dalmaciji,« pravi in doda, da si za Muro želi, da še enkrat pokaže Sloveniji in Evropi, kako se igra s srcem in ljubeznijo do kluba. »Ni pomemben denar, pomembno je igrati s srcem. Kot pravimo Dalmatinci, nije u šoldima sve. So vzponi in padci, pomembno je ostati zvest svojemu klubu v zmagah in porazih. Za konec bi povedala še to, da če za Hajduk pravijo, da so majstori sa mora, lahko za Muro povemo, da so majstori iz Prekmurja«.

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti